Saturday, May 3, 2008

Lite tankar om Boulevard

Jag har funderat lite kring Göteborgskvällen på Boulevardteatern. Efter vad jag har förstått har vi, Göteborgskomiker, ett lite annat utgångsläge än övriga storstäders. Stockholm har flest komiker, framför allt som visar sig på TV, men rent procentuellt bor flest yrkesverksamma i hufvudstaden. I Malmö bor ett gäng tajta, manliga komiker i åldern 25-35 år som också har ett mycket gott rykte. I Göteborg bor ordvitsare! Tata!

Men! Göteborg bevisade verkligen i måndags var skåpet ska stå. Inte en ordvits så långt ögat nådde. Dessutom har vi något som andra saknar. Bredd. Ingen av oss tio är den andra lik. Vi har otroligt olika stilar. Özz skrev i sin blogg att när han pratade med publiken efteråt visade det sig att alla hade olika favoriter. Det är vår styrka. Förutom vår stora talang förstås!

6 comments:

annika lindhe said...

Håller med, vi är allt annat än mainstream. Och det är kul!

Per-Olof Fahlborg said...

Du har helt rätt, kunde inte sagt (eller skrivit) det bättre. Det skulle va intressant och se hur det går för skåningarna den 12 maj. Det får vi väl läsa i deras bloggar då. Nu fick jag idéer om en tävling... Stockholmarna och skåningarna bjuds in till Göteborg och vi och stockholmarna åker till Malmö...sen kan man jämföra... vi kommer att ligga bra till!

Anonymous said...

Eftersom Bouleward måste dra publik
kommer ingen att påstå att skåningarna har misslyckats....eller någon annan för den delen
Bara att sätta på skrattmaskinen

Rulle

Anonymous said...

Ordvitsar?
Högsta formen av humor
Innehåller allt
Begåvning, språkbehandling,
associationsförmåga, allmännbildning....samt....humor

Anonymous said...

Det är ju precis som du säger, för att vi är olika och därmed kompletterar varann så bra, som vi är ett så bra gäng. Man blir mer vidsynt, tar mer intryck från alla.

Har alla samma stil, blir det lätt att man blir alldeles för tight, håller varann om ryggen och förkastar allt annat. Och det har man ju sett.

I övrigt skrattmaskin, hahaha, det skulle behövas till Komikaze senast. Även om det var en kul tillställning.

Anonymous said...

Kul i övrigt att min kollega Oldsberg (komemntar 4) läser din blogg ;)