Tuesday, December 1, 2009

Jag var med om en obehaglig upplevelse igår!

Det var meningen att jag bara skulle köra hem min son från stan, men i ett av flertalet villabebyggelser i utkanten av stan, mellan två rondeller såg jag en mus tassa fram och tillbaka på vindrutan. Vad fanns att göra mer än att skrika högt och kasta sig ut ur bilen? Sonen trodde att jag kört på något djur och blev livrädd själv, ända tills jag förklarade för honom att det var en mus i bilen. (Ja, okej. Den var kanske inte INNE I bilen, men just när jag såg den KÄNDES det så!)

Jag var redan försenad till ett föräldramöte, men inte tusan kunde jag sätta mig i bilen och köra hem, trots att musen inte längre syntes till. Nej, jag var tvungen att ringa min man som också var inne i stan och be honom komma, fast jag inte riktigt förstod vad han skulle hjälpa mig med. Jag visste att han behövde vara kvar inne i stan och själv hade jag ju det där föräldramötet. Vi bytte i alla fall bil, för jag vägrade köra min. Dessvärre misstänkte jag att det fanns möss i den andra bilen också. De hade bara inte upptäckts än. Så jag var ju tvungen att köra lugnt och försiktigt och hoppas att något i motorn skulle ha ihjäl de där jävla krypen.

"Men mamma! Möss är inte farliga!" sade min son i bilen på vägen hem. Visst, jag vet! Men för säkerhets skulle stoppade jag ner byxbenen i strumporna. Bara utifall att...!

3 comments:

Rulle said...

Jag läste musens logg:
Jag var med om en obehaglig upplevelse i går

Martin Krantz said...

Haha - den var rolig, Rulle!

Rulle said...

Tänk att ha fått sett musen på vindrutan....